HTML

Henoncars

The love of cars is coming from another dimension, I cannot exist without owning a car, that is my destiny to shine and feel more and more exciting car in my garage.

Friss topikok

Címkék

2022.06.13. 22:09 HeNon

Bucimaci a pályán

Új Ford EcoSport akció | Ford Vagép

Próbálom gyorsan kiírni magamból ezt az autót, hátha még elég friss az élmény hogy egy komolyabb teszt legyen belőle. Szóval jön az ukáz hogy menni kell, de vajon mivel menjek? Kérjek autót 8-kor hogy 10kor indulnék áhh nem így működnek manapság a dolgok. Szóval akkor legyen valami azonnal elérhető, hogy ma vihessem, jön is a válasz hogy van egy yaris meg a corolla kombi, na mondom milyen meglepő máskor egy hónapra előre sincs semmi. Jól van akkor legyen a Yaris mert az talán nem akad el a 10 km-es kavicsos bekötőúton...

De nem, mégse akarja valaki odafenn hogy teszteljem a Yarist, hívnak újra hogy hoppá előkerült egy Ford Ecosport, huhuu hát ez meg hol bújkált eddig a kis buci képével, hát hiszen ennek van hasmagassága, persze hogy azt viszem!

Beülök nyomok egy komoly kuplungot, csak egy nagy reccsenést hallok, de nem az autóban van a hiba hanem hopp a gyógyulóban lévő térdem majdnem kettétört a kuplung erőkarjától, nagy ordítás, de senki sem hallja, hangszigetelés rendben. Próbálom újra de ez tényleg ilyen kemény, ehhez képest kutyafüle volt a 89-es Saabom kuplungja pedig attól be lehetett görcsölni egy hosszabb dugóhúzó során. A nem rég próbált Lancia 2000 jut eszembe 1971-ből, de annak biztos valami nem jó benne azért annyira kemény és még így is barátságosabban adta elő magát mint ez az álruhába bújtatott lábgép. 

Állítom az ülést, persze fel mert hátha jobban kilátni - egyébként nem is annyira rossz a kilátás, csak a Mazdámhoz képest minden autó bunker, mikor először belementem a helyi Y kanyarba azt hittem hallucinálok és a teljes autó üvegből van, vagy esetleg betéptem és átlátok az acélon, de nem az EGYSZERŰEN KÖRBE VAN ÜVEGEZVE!!! Na ez nem Yba ne menjél vele, hátra valamit látsz tükröket akkorát raktak fel hogy egy óvodást simán elvisz ha közel megy el mellette és tényleg olyan buci mint egy Brachiosaurus feje. Szóval sikerült megtalálni az üléspozíciót amikor a legkisebb lábgépes gyakorlatokat kellett csak teljesíteni egy-egy váltás során. Remek a gerinctámasz, meg a kormányfűtés, bár utóbbit csak a poén indíttatta el velem, a 30 fokban. 

A gyorsan beállítom a telefont nem igazán adta magát, tükrözni nem akart, befogadni se akarta csak amikor a katyvasz aljáról kitöröltem egy meglévő mobilt. Oké semmi baj hangot átveszi, lényeg hogy menjen a Metallica, kezdjük az első albumukkal, aztán amit kínál tovább a robot és elég jól csinálja mert jön a második majd a harmadik albumuk és kész is vagyunk elment a nap, hopsz na jó még volt egy Hesher soundtrack is közbe.

Szóval az autó... meglepően jó, közvetlen, kellemes irányítani, kicsit magasabban is ülsz mint más, de valami nem stimmel, a gyorsulás nem akar jönni, csak kettesben indul be ott is szaggatottan aztán egyszer csak lép egy nagyot, de keresni kell hogy hol is volt a lépés az elébb? :DDD Aztán megyeget a maga módján, hangja nincs vagy vartyog csak szóval inkább hangosítod a Metallicát az legalább ordít, de nem erre van kitalálva a hangrendszer hanem biztos valami franko tuctucra.

Tehát tényleg nincs baj, pozitív csalódás, hát még amikor duddantok egyet és várom a vérnyogást, de nem ebben rendes duda van!!! Vao ilyet is rég láttam Fordban. Tempomat oké, vészfékező egyszer rámijeszt de jobb mintha nem lenne, fogyasztás 7 körül, de igazából nem izgat mert soha nem vennék még hasonlót sem, taszít az egész. Mit lehet tenni akkor? Belenéztem a motortérbe és hát mintha valami boxer feküdne az aljában akkora hely van még felette, akkora a blokkja mint a singer varrógép, és a hangja is hát igen. 1 liter az nem 2, gondoljatok bele csak 1 liter tej az mekkora? Hát ennyit erről a motorról...

Ja és hogy hogyan néz ki? Hát egy csúnya kis buci, próbálod nem nézegetni mert egyre csúnyább lesz, nem találod a jó oldalát,  pedig ezt is csak ember tervezte, hát biztos nem autókat rajzolt előtte hanem mikrosütőket. Mikor benne ültem és utolértem valakit vele az autópályán mindig rájöttem hogy a megdöbbenés nem nekem szól, hanem ennek a bucinak amit nem tudnak hova rakni, hogy autó vagy modellrepülő?

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://henoncars.blog.hu/api/trackback/id/tr3617857103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása