HTML

Henoncars

The love of cars is coming from another dimension, I cannot exist without owning a car, that is my destiny to shine and feel more and more exciting car in my garage.

Friss topikok

Címkék

2017.06.14. 21:49 HeNon

Otto bácsi forog a sírjában

Azt hittem kifogytam az írnivalóból, de nem éppen csak kezdek belejönni. Majd 10 évnyi autóvadászat, autózás, autóbuzulás, simogatás, sírás-rívás egy-egy márkáért, mind-mind felgyűlt bennem és most megpróbálom ezt valami értelmes formába ölteni. Nem vagyok egy nagy tudós, de van egy világnézetem amit érdemes lenne átgondolni mindenkinek, aztán vitázni róla egy nagyot, vagy többet is és meglátjuk hogy tudunk-e valamit tenni ezért a süllyedő világért.

Semmiképp nem azzal kezdeném, hogy villanypásztorokkal váltsuk le a benzines kocsikat, mert nincs semmi értelme. Sokkal inkább lenne értelme a közösségi közlekedés megújításának, az autók kitiltásának egyes helyekről, nem akarok krúzolni a budai alsó rakparton, ha tudom, hogy ezzel kiszakítom a Dunát a városból, ami azért olyan szép, mert a Duna keresztül megy rajta.  Meg akarod érinteni a vizet? Persze csináld, csak előtte üttesd el magad néhány állattal, akik utálják ezt az egészet és nagy ívben nem érdekli őket pl. a Parlament látványa. Olyan szerencsés vagyok, hogy napi szinten biciklizhetek a munkába a Duna mellett, komolyan mondom irigylésre méltó helyzet!

Mentetek már villanypásztorral? Van ez a GreenGo, használtuk már, majd írok róla egy kicsit hosszabban is, de a lényeg azért mégis az, hogy ez egy nagyon szuper ötlet, és még szuperebb kivitelezés. CSAKHOGY (viszont, azonban, etc...nem tom mi illik ide) ez nem AUTÓ. Ne haragudjanak meg a villanypásztor imádók, de sajnos A VILLANNYAL HAJTOTT IZÉIKET MÁR NEM SZABAD AUTÓNAK HÍVNI. Átírtam a wikipédiát is emiatt, de sajnos letiltottak utána hiába mondtam, hogy a japán wikin már így szerepel... Hát szerintetek miért van az autó oldalon egy első szériás Benz majd egy MUSTANG??? Hát idáig fejlődtünk és ezt hívjuk autónak naaaaaaa.

Hogy mi bajom a villannyal?

Mi baja volt vele Otto bácsinak? Főleg az hogy Parker bácsi rakta össze az első elektromos autót, Otto bácsi nem is gondolkodott rajta, elég volt neki az a lelkiismeretfurdalás, hogy lenyúlta valaki más ötletét a négy ütemre... Ismerős mi? A mai napig ez megy, ja meg holnap is ez fog menni. Mindegy, az volt a baj vele, hogy nem volt elég nagy hatótávja (mint most) és lassan lehetett utántölteni (mint most). Csak most mindenki sokkal jobban érzi magát attól, hogy az autója nem pöfög ki semmit, CSAKHOGY (viszont, azonban, etc...ezeket soha nem tudom) ettől függetlenül elégetjük azt a gázt/olajat/lignitet/szenet azért, hogy TE ÚGY ÉREZD MAGAD MINTHA NEM SZENNYEZNÉD A KÖRNYEZETET és feltölthesd otthon a 220ról az autód.

Na de mi bajom nekem vele (ezen felül)?

Beleülsz - autó, megfogod a kormányt - autó, benyomod a Start engine-t - autó, csak biztos nagyon jó a hangszigetelés gondolod, és akkor megnyomod a gázt és felpörög a varrógép. Tudjátok az az elektromos Singer, utálom a hangját is, mostohaanyám minden éjjel vart az ágyam mellett, tényleg utálom. Vagy várj nem is, inkább elektromos kenyérvágó, mikor nyüstölöd vele a puha kenyeret...nyammnyamm. De mindezt egy autóban?? Azt hiszed hogy bekapcsolódott a rádió és éppen a legújabb konyhai robotgépet ajánlják neked!

Na de előremutat a villanycsacsi? Majdnem. Az emberek veszik mint a cukrot? Persze. Egy ember miatt: ELON MUSK. Hogy tudod rávenni a nagy autógyártókat hogy építsenek villanyszamarakat? Építs egy minden eddiginél jobbat a semmiből! Hát ez egy zseni... Ekkora pénzt senki nem tudott még kivenni az autógyárak zsebéből, oké nem közvetlen, de hogy hirtelen mindenki felkötötte a felkötnivalót és ráeresztette a legjobb agyait a villanycsacsizásra, hát ez hihetetlen.

Áhh nem akartam így belemerülni, ez egy BENZINES autós blog. Ültem egy dízel Terranoban, olyan ügyesen fordult, váltott, megállt, rugózott, de milyen hangja van? és hogy reagál egy padlógázra? elásta magát... Most ehhez képest mekkora hátránnyal indul nálam egy villanypásztor? Brutál.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://henoncars.blog.hu/api/trackback/id/tr7612593741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása